Reacties

Anneke
Moeder van drie kinderen waarvan twee autistische kinderen – zat in financiële moeilijkheden. Er was voor de niet autistische dochter niet genoeg rust en persoonlijke aandacht beschikbaar om goed te kunnen studeren. Haar cijfers op school waren slecht. Anneke wist dat haar dochter hulp nodig had. Ze heeft toen hulp gezocht bij particuliere huiswerkbegeleiding. Dit kostte haar €15,- per uur. Dit kon ze helemaal niet betalen. Bovendien was de kwaliteit die geboden werd voor die €15,- onvoldoende. Er werd geen duidelijke betrokkenheid getoond, afspraken waren onduidelijk of werden niet afgezegd. Anneke kwam in contact met Stichting Onderwijsbegeleiding. De gesubsidieerde bijdrage die ze bij de Stichting Onderwijsbegeleiding moest betalen was voor haar geen probleem. Bovendien werd de rust en structuur geboden die haar dochter nodig had.

Een vader over zijn zoon
“Nathan is veranderd in zijn houding. Hij heeft veel meer zelfvertrouwen sinds hij bij Onderwijsbegeleiding is. Hij heeft er veel zin in en voelt zich prettig thuis. De stichting is een aanrader voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben. Door de stichting staat hij op een positievere manier in het leven en dat merken de omgeving en zijn vriendjes.”

Ruben Jaarsma (begeleider en planner)
Ik ben begeleider geworden bij de stichting] om twee redenen. Ten eerste omdat het leuk en uitdagend werk is en ten tweede omdat je ziet wat voor verschil je hulp kan maken. En dat laatste is ook een beloning, niet financieel maar wel wat waard.

De sfeer was direct prettig en ik had direct door dat het Wim van der Boom erom ging mensen te helpen. Dat stelde mij ook op mijn gemak. Sommige leerlingen waren erg gesloten en gingen er al vanuit dat iets ze toch nooit zou lukken. Het is dan lastig tot ze door te dringen en je moet een manier zien te vinden ze toch te bereiken. Als het lukt zie je ze een week later terugkomen met een heel andere houding. Dan hebben ze een mooi cijfer gekregen en daarmee ook zelfvertrouwen. Opeens weten ze dat ze het wel kunnen en willen ze weer leren. Dat zijn bijzondere momenten. (…) Ook weet je van sommige leerlingen hoe moeilijk hun thuissituatie is en dan hoop je dat je ze op deze manier aan meer helpt dan alleen een mooi cijfer.

Bram van der Boom (Psychiater)
“Vanuit de kinder- en jeugdpsychiatrie weet ik uit onderzoek en ervaring dat de meest gezondmakende factor in het leven van een jongere een betekenisvolle relatie van een oprecht geïnteresseerde en betrokken oudere is. In het geval van Stichting Onderwijsbegeleiding zijn dit dus daarvoor geselecteerde en getrainde begeleiders en mentoren die deze kinderen langdurig begeleiden. Ik kan mede door dit gegeven het werk van Stichting Onderwijsbegeleiding van harte aanbevelen als een effectieve ondersteuning voor kansarme jongeren. Het werk van deze stichting zorgt voor een gereduceerde kans op psychische en lichamelijke klachten met een toename van het algehele welzijn van het kind en de ouders.”

Pre-university
Het werk van de Stichting Onderwijsbegeleiding Enschede vinden we op de UT belangrijk. Leerlingen die hun talenten willen ontwikkelen, die graag worden uitgedaagd, kunnen bij Onderwijsbegeleiding terecht. Mede dankzij de Stichting Onderwijsbegeleiding lukt het talentvolle leerlingen die niet zomaar naar de universiteit lopen om daar toch te komen. In de volle breedte van het onderwijs geldt dat als meer leerlingen een diploma of startkwalificatie halen dit bijdraagt aan de economische kracht van een regio als Twente.