Bedrijvenbezoek Thales Nederland op 6 juli 2017

Om het gezichtsveld van de jongeren uit onze doelgroep te verbreden bezoeken we met hen bedrijven. Doordat toekomstdoelen gaan leven, groeit de motivatie bij jongeren waardoor zij zich beter op hun toekomst kunnen richten.

Dit keer gingen we nader kennis maken met Thales Hengelo, de grootste vestiging van Thales in Nederland met zo’n 1400 werknemers.
Een groep van 12 jongeren vanuit 2 basisscholen uit Hengelo selecteerden wij om een kijkje te nemen achter de schermen.

Na een flesje fris betraden we een mooie filmzaal. Wij kregen een film te zien over de boten die Thales NL wereldwijd voorziet van radarsystemen. Elke boot, elk land heeft zo haar eisen voor een radar. Het hele proces wordt door Thales uitgevoerd. Het ontwerp tot aan de bouw van een radar wordt allemaal in Hengelo uitgevoerd. Middels een leuk animatiefilmpje met lego poppetjes werd dit eenvoudig uitgelegd.
Niet alleen op boten maar ook op het land worden radars gebruikt. Populair is de draagbare radar die o.a. gebruikt wordt in Mali.

Een medewerker vertelde enthousiast over zijn werkzaamheden als Software Engineer en dat Thales altijd wel op zoek was naar mensen met een opleiding in deze sector.

Buiten stond een andere medewerker klaar. Hij gaf een uitleg over de draagbare radar. Door de kinderen naar de radar toe te laten rennen werd op speelse wijze uigelegd hoe de radar de snelheid van een naderend projectiel uit kan rekenen.

De kinderen hadden elk een werkblad gekregen waarop ze aan de hand van vragen konden aangeven wat ze van de excursie vonden. De kinderen reageerden enthousiast en op de vraag wie er later bij Thales wilde gaan werken stak zeker tweederde van de kinderen hun vinger op.

De excursie werd feestelijk afgesloten met een hapje bij McDonalds.

Thales, bedankt voor een leuke inspirerende middag. We komen graag nog een keer langs en zien uit naar een hechte en langdurige samenwerking!

Comments are closed.