Ouderverzorgerproject op het Bonhoeffer College

Groepsfoto ouderverzorgerproject
Afgelopen vrijdagavond (18 maart) was de Kickoff van het ouderverzorgerproject op het Bonhoeffer College (Wethouder Beverstraat 195). Tijdens deze gezellige avond gingen de ouders met elkaar in gesprek en werden er leuke educatieve activiteiten georganiseerd voor de leerlingen die ondersteunende begeleiding volgen bij Stichting Onderwijsbegeleiding.

De leerlingen gingen koken met hulp van Resto van Harte, menukaarten maken en boogschieten onder leiding van Sport Intens. Ondertussen hadden de ouders een interactieve activiteit geleidt door Christine Mulder van Welzijnsorganisatie Alifa met stellingen zoals ‘mijn kind heeft weinig interesse in school’. Door deze stellingen raakten de ouders in gesprek en deelden zijn hun ervaringen met elkaar.

Tijdens het eten werd er een enquête gehouden over wat de leerlingen en de ouders vinden van de huiswerkbegeleiding en konden zij top- en verbeterpunten aandragen. Uit de enquête bleek dat ouders en leerlingen unaniem deze vorm van huiswerkbegeleiding aan anderen willen aanraden. Naast de leuke en serieuze activiteiten was er plaats voor veel gezelligheid en heerste er een goede sfeer. De avond werd afgesloten door een groepsfoto te maken.

Een nieuwsbericht van het Bonhoeffer College over deze avond kunt u lezen op hun site.

De begeleiding biedt expertise die leidt tot steun en toekomstperspectief. De jongeren krijgen hierdoor weer zin om de schouders eronder te zetten. Ze zijn blij met de rust om te werken. De jongeren groeien in niveau, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en motivatie. Dit leidt uiteindelijk tot een goede startkwalificatie op de arbeidsmarkt in Twente en een bijdrage aan onze lokale economie. Door dit ouderverzorgerproject worden de ouders meer betrokken en krijgen ze tools aangereikt om hun kinderen thuis beter te begeleiden en zelf meer te participeren in onze samenleving.

Comments are closed.