Wethouder Eelco Eerenberg op bezoek bij twee huiswerkklassen

Eelco Eerenberg, wethouder van onder meer Onderwijs en Financiën, bracht dinsdag 12 mei een bezoek aan twee huiswerkklassen van Onderwijsbegeleiding Oost Nederland. Om half zes werd de wethouder door Wim van der Boom, huiswerkbegeleiders (studenten van Universiteit Twente) en leerlingen ontvangen in het wijkcentrum de Magneet.

Stichting Onderwijsbegeleiding Oost Nederland biedt hulp in de vorm van betrokken huiswerkbegeleiding, bijles en mentorschap aan leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast ondersteunen we ouders in de begeleiding van hun kind en bieden we handvatten om hun kinderen goed te kunnen begeleiden in de thuissituatie.

De wethouder Eelco Eerenberg ging in gesprek met zowel de begeleiders als met de leerlingen die goed bezig waren met hun huiswerk. De sfeer was uitnodigend en laagdrempelig De wethouder reageerde enthousiast en de leerlingen waren erg blij met zijn bezoek. Tijdens de huiswerkbegeleiding maakte de wethouder een rondje langs alle leerlingen en heeft zelfs een leerling uitleg gegeven bij wiskunde. De leerling vertelde later dat hij de uitleg goed begreep, dit is een compliment voor Eelco!

Elke wijk heeft een budget dat ingezet mag worden voor bijvoorbeeld buurtfeesten etc. De aanvraag hiervoor wordt gedaan door buurtbewoners. Zo ook in de wijk Wesselerbrink. In deze wijk, rondom buurthuis de Magneet, is er voor gekozen om een deel van het budget te besteden aan de toekomst van hun kinderen. Eelco Eerenberg vertelde dat hij het heel mooi vindt om te zien hoe de wijk zich inzet voor een goede toekomst voor hun kinderen.

De wethouder was erg onder de indruk van de invloed die deze betrokken vorm van onderwijsbegeleiding heeft op de leerlingen. Als afsluiting gingen alle leerlingen samen met de wethouder op de foto.

We hebben het zeer gewaardeerd dat de wethouder de moeite heeft genomen om te kijken hoe de huiswerkbegeleiding in de praktijk functioneert. We danken Eelco voor zijn komst!

Comments are closed.